LGBTQ2+

Vandaag de dag zijn er veel verschillende gezinsvormen, en we zijn er trots op je te kunnen helpen het gezin van je dromen te stichten. Op deze pagina kun je lezen over je opties en de dingen die je moet overwegen als je een ouder wordt.

Laat ons je helpen om een ouder te worden 


We begrijpen dat het traject dat je doormaakt sterke emoties kan oproepen, en dat er onderweg veel vragen naar boven kunnen komen. Daarom bieden wij altijd zorgzame begeleiding met betrekking tot gezinsvorming, ongeacht seksualiteit, genderidentiteit en burgerlijke staat. 


We raden je aan om eerst je juridische mogelijkheden te verkennen en met een professional te spreken of ondersteuning te zoeken bij een netwerk dat je kan helpen bij het verwerken van nieuwe emoties en je de best mogelijke ervaring kan bieden. 


Ben je net begonnen aan je traject om een ouder te worden? Dan kun je hier meer te weten komen over de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen.


Koppels van hetzelfde geslacht LGBTQ+

Jouw gezin, jouw keuze 

Het kiezen van een spermadonor is een zeer persoonlijke beslissing. Wij bieden een onbevooroordeelde omgeving waarin je verschillende opties kunt verkennen en samen een beslissing kunt nemen. We zijn trots op al onze donoren en geloven dat elk van hen iets unieks te bieden heeft.


Zoek je donor

FAQ's over LGBTQ2+-gezinsvorming 

In het volgende deel zullen we proberen de vragen te beantwoorden die ons het meest worden gesteld, zodat je je volledig veilig kunt voelen op je traject naar ouderschap. Als je de antwoorden op al je vragen niet op deze pagina kunt vinden, kun je altijd hier contact met ons opnemen voor meer informatie of advies. We kijken ernaar uit om je de hele tijd te begeleiden. 


  • Hoe is het proces voor een lesbisch echtpaar?

    We helpen veel lesbische koppels die ouders willen worden, en er zijn verschillende manieren om te beginnen. Je kunt een verwijzing van je arts naar een openbare vruchtbaarheidskliniek verkrijgen of rechtstreeks contact opnemen met een particuliere vruchtbaarheidskliniek. Wanneer je een spermadonor hebt gekozen die je een goed gevoel geeft, kun je de aankoop van sperma rechtstreeks van ons of een andere spermabank afhandelen. De vruchtbaarheidskliniek zal de inseminatieprocedure afhandelen, en er kan een hormoonbehandeling nodig zijn, maar hun personeel zal je daarbij begeleiden. 

  • Heb ik ouderlijke rechten en hoe zit het met de donor?

    Wanneer een spermadonor ervoor kiest sperma te doneren, begrijpt hij het volledig en stemt hij ermee in om alle ouderlijke rechten op te geven. Dit geldt zowel voor donoren met ID-vrijgave als voor donoren zonder ID-vrijgave, waarover je hier meer kunt lezen. De donor is nooit geregistreerd als een ouder en heeft nooit ouderlijk gezag. In plaats daarvan krijgt de bevallende ouder ouderlijke rechten en voogdij bij de geboorte. 


    Als co-ouder die een vrouw of toegewezen vrouw is bij de geboorte, kun je worden geregistreerd als een ouder vanaf de geboorte als je voorafgaande toestemming voor co-moederschap verkrijgt vóór de geboorte. Er is ook de optie van later adoptie door de stiefouder of de bevallende ouder die het ouderlijk gezag met je deelt.  

  • Is thuisinseminatie een optie?

    Voor sommige koppels kan thuisinseminatie voelen als de juiste keuze, maar we bieden geen sperma voor thuisinseminatie. De wetgeving vereist traceerbaarheid van spermadonaties, zodat altijd bekend is of een donatie geresulteerd heeft in een kind. Daarom moeten we je bestellingen direct naar een vruchtbaarheidskliniek sturen. Het voordeel zou kunnen zijn dat er ook een iets hogere kans op zwangerschap is als je geïnsemineerd wordt in een kliniek, en zorgzame professionals erop toezien dat je de best mogelijke behandeling en ervaring krijgt. 

  • Kan ik een ouder worden als transgenderpersoon?

    Het korte antwoord is ja, en we willen ervoor zorgen dat transgenders de juiste begeleiding krijgen op hun traject naar het ouderschap. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor jou, dus begin met het voeren van belangrijke gesprekken over hoe je het proces ziet. Het is mogelijk om contact op te nemen met je eigen arts en een verwijzing te krijgen naar een vruchtbaarheidskliniek waar je persoonlijk advies en hulp kunt krijgen voor de volgende stappen. 

  • Kan mijn kind genetische broers en zussen hebben?

    Als je een donorkind hebt, is het de moeite waard om te overwegen of het kind in de toekomst genetische broers en zussen zou moeten hebben via dezelfde spermadonor. Als dit iets is wat je wilt, raden wij aan om extra sperma-eenheden te bestellen voor toekomstig gebruik, aangezien sommige van onze populaire spermadonoren snel uitverkocht zijn. Deze eenheden kunnen bij ons in een opslagplaats worden opgeslagen totdat je ze nodig hebt. Meer informatie over het bestellen van sperma vind je hier via de volgende link. 

Meer informatie

Praat met ons 

Als je twijfelt of vragen of zorgen hebt over het proces, stuur ons dan een e-mail of bel ons. Wij helpen je graag. 

Contact
Share by: