Voor klinieken

Als je een gezondheidswerker of vruchtbaarheidsprofessional bent, ben je bij ons aan het juiste adres. 

Zoek een donor

Hoe we onze spermadonoren screenen

Bij Born selecteren, testen en screenen we onze donoren zorgvuldig op verschillende ziekten in overeenstemming met de toepasselijke kwaliteits- en veiligheidsnormen zoals vastgelegd in de EU-richtlijnen betreffende menselijke weefsels en cellen, en zoals geïmplementeerd in de Deense Weefselwet. 


Onze screening wordt vastgesteld overeenkomstig de regels en aanbevelingen van de Deense gezondheidsautoriteit en de Deense autoriteit voor patiëntveiligheid, die op hun beurt gebaseerd zijn op de eisen van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC) voor niet-partnerspermadonaties. 


Het doel van deze screenings is om donoraanvragers met infectieziekten en ernstige genetische ziekten uit te sluiten en te vermijden. 



Bovendien moeten de donoraanvragers een uitgebreid screeningproces doorlopen dat is vastgesteld overeenkomstig de interne normen van Born en de regelgeving van de landen waar wij naartoe verzenden. De selectiecriteria van onze donoren zijn leeftijd, gezondheid, beoordeling van risicogedrag, donorinterviews, vragenlijstantwoorden, overzicht van de medische geschiedenis van de donor en de donorfamilie, een lichamelijk onderzoek en een beoordeling door onze specialist in klinisch genetisch materiaal. Het screeningproces omvat analyse van sperma, bloed en urine voor het testen van de spermakwaliteit en op een breed scala van infectieuze en genetische ziekten. 

Initiële tests 

In eerste instantie omvat het aanvraagproces een initiële test. Onze donoren ondergaan tests voor: 



  • Bloedgroep 
  • Rhesus-status 
  • Chromosoomanalyse 
  • CMV 

Tests bij vrijgave (NAT/serologie) 

Ten tweede omvat de aanvraag van onze donoren tests bij vrijgave: 

 

  • CMV 
  • HIV I + II 
  • HEP B + C 
  • Chlamydia 
  • Gonorroe 
  • Syfilis 
  • HTLV I+II 

Genetische screening 

Onze donoren moeten een genetische donorscreening ondergaan.



Lees over de screening van genetica. .

voor klinieken

Bij Born zijn we er trots op dat we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving in de landen waar we naartoe verzenden. Nauw hiermee verbonden is de focus op het zorgen dat onze donoren begeleiding ontvangen en geïnformeerd worden over waar zij zich voor aanmelden, inclusief de optimalisering van de gezondheid, de regels en de wetgeving voor de landen waar we naartoe verzenden. Onze processen worden onderhouden door de laatste updates en wijzigingen van de regelgeving in de desbetreffende landen. 

Zoek een donor

GeneMatch

Wij bieden GeneMatch aan voor extra veiligheid, waarbij donoren en ontvangers tests ondergaan om te vergelijken tegen meer dan 400 genetische ziekten. Deze service wordt meestal rechtstreeks via de ontvanger uitgevoerd, maar we vinden graag een oplossing voor klinieken die deze service willen faciliteren voor hun patiënten. 


Neem contact met ons op voor meer informatie 

Meer informatie

AVG - In overeenstemming met regel- en wetgeving wisselen we geen persoonlijke informatie uit. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Autoriteiten 

Born Donor Bank is een erkende weefselinstelling overeenkomstig de EU-Richtlijnen 2004/23/EG, 2006/17/EG, 2006/86/EG en 2015/565 zoals geïmplementeerd in de Deense Wet op weefsels en cellen, dat het rechtskader vormt dat de veiligheids- en kwaliteitsnormen voor weefsels en cellen voor menselijke toepassing definieert. 

Bovendien zal Born, op verzoek van de lokale of nationale autoriteiten, de in bijlage III B bij EU-richtlijn 2015/566 vermelde documentatie verstrekken. 

Wij hanteren en onderhouden een kwaliteitsbeheersysteem om ervoor te zorgen dat elk proces en alle activiteiten die plaatsvinden in de spermabank effectief zijn en voortdurend verbeterd worden. Born wordt minimaal om de twee jaar geïnspecteerd door de Deense autoriteiten voor patiëntveiligheid. Wij garanderen dat de relevante autoriteiten en/of kliniek de activiteiten bij onze spermabank met voorafgaande kennisgeving kunnen inspecteren. 


HFEA: Human Fertilisation Embryology Authority 


Deense autoriteit voor patiëntveiligheid 


ECDC

Autoriteiten
Share by: